Безплатен телефон 0800 900 25

Blackstone събра 3 млрд. долара за фонд за недвижими имоти

Публикувана на 20.01.2016

22.07.2011

 

Инвестиционното дружество Blackstone Group събра около 3 млрд. долара за нов фонд за недвижими имоти, което е поредното доказателство, че водещите играчи в сектора на дяловите инвестиции привличат свеж капитал, докато много други по-малки фондове се борят за средства.
 
Според добре информирани източници, цитирани от Wall Street Journal, Blackstone очаква първоначалният период за набиране на средства за седмия си фонд за недвижими имоти да приключи през третото тримесечие. Като цяло компанията иска да събере около 10 млрд. долара за фонда.
 
Фондът успя да привлече средствата, въпреки че започна набирането им в началото на пролетта.
 
Blackstone обаче не е единствената голяма фирма, решила да набира средства за инвестиции в недвижими имоти.
 
Фондът Carlyle Group, базиран във Вашингтон, успя да събере около 2 млрд. долара до момента за шестия си инвестиционен фонд в имотния сектор. Lone Star Funds от Далас пък привлече 5,5 млрд. долара за втори инвестиционен фонд в сферата. Набирането на средства за него приключи през май и надмина първоначалните очаквания на компанията за 4 до 5 млрд. долара, твърдят хора, запознати с делата на фирмата.
 
Спадът на пазара изглежда не е попречил на няколко от най-големите и утвърдени фондове за недвижими имоти да привлекат свеж капитал, но според консултанти по-новите фондове срещат трудности в опитите си да убедят инвеститорите в пенсионни фондове да рискуват с по-недоказани мениджъри с по-малки ресурси.
 
www.investor.bg
© 2006-2019 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени