Безплатен телефон 0800 900 25

Затворени комплекси - предпочитаните места за живеене и гледане на деца

Публикувана на 21.05.2018

Анализите на агенциите за недвижими имоти показват, че през последните няколко години интересът към затворените комплекси се е увеличил няколкократно, като най-голям процент от семействата, които търсят да закупят жилища в подобни комплекси са семействата с малки деца.

Повишаването на жизнения стандарт на българското население, както и желанието на младите семейства да отглеждат децата си в по-чиста, комфортна и спокойна среда са сред основните фактори, които увеличават интереса към покупка на жилища в затворени комплекси.

Затворените жилищни комплекси имат редица предимства, особено що се отнася до осигуряване на тишината и спокойствието, в което семействата могат безпроблемно да отглеждат децата си.

Комплексите от този тип най-често са разположени или в спокойни райони в големите градове или в села в близост до града, далеч от натоварения трафик и замърсения въздух.

Жилищните сгради в комплексите са едноетажни, което гарантира уединение и спокойствие на живущите, без познатите ни до болка драми във високите панелни жилищни блокове.

Освен спокойствието и тишината, сигурността, която осигуряват тези комплекси е сред водещите фактори за повишения интерес на семействата с деца. Защото всички знаем, че опазването на децата е най-голямата грижа за всеки родител.

Затворените жилищни комплекси гарантират контролиран достъп, което дава необходимото за родителите спокойствие, че децата им могат да играят на воля, без да се притесняват от нищо.

Като прибавим и огромните зелени площи, градинките, фонтанчетата, безпроблемното паркиране и чистия въздух, желанието на младите семейства да живеят и отглеждат децата си на подобно място става напълно логичен и разбираем.

В София има няколко комплекса от този тип, които все още са в етап на строеж, но брокерите отчитат повишен интерес и към живот в предградията на столицата.

 

За да отговори на тези тенденции, инвестиционната компания Arco Real Estate ще реализира свой проект на затворен жилищен комплекс. Комплексът ще бъде изграден в близост до село Лозен, на 15 мин. от центъра на София и ще предоставя цялостната идея за модерен и красив жилищен комплекс, с възможност за живот в тиха, спокойна и здравословна среда, съчетана с развита паркова зона като част от комплекса, вписваща го идеално в природните дадености на планината.

Проектът ще е с обща площ от 12 хектара, а общият брой на жилищата се очаква да достигне 500, разположени в нискоетажни жилищни блокове и частни къщи, както и детска градина и супермаркет.

 

 

Източник: Arco Real Estate

© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени