Безплатен телефон 0800 900 25

Какви мерки взимат агенциите за безопасни огледи на имоти?

Публикувана на 17.03.2020

 

1. Работа от вкъщи по качване и обработка на нови оферти, както и обработване на търсения на нови клиенти.

2. На клиентите се предоставя въможност първо за видео оглед на имота и едва след това на физически такъв.

3. При оглед консултанта носи лични предпазни средства и се предупреждават клиентите да направят същото (маски, ръкавици, калцуни и дезинфектант). При липса на такива се предоставят от консултанта и след това се влиза в имота. Имотът се проветрява и дезинфекцира преди и след огледа, като се почистват отделните повърхности дръжки и т.н.

4. Също така клиентите се предупреждават, че ако са повече от двама ще трябва огледът да се проведе на два пъти, за да няма струпване.
5. Ако се стигне до преговори и уточняване на условия, всичко това се извършва по телефон или имейл.

6. При подписване на предварителен договор или споразумение за намерение (стоп капаро) препоръката е също да става дистанционно и подписаните договори да се изпращат по куриер. Ако страните нямат възможност да използват имейл или принтер се канят в офиса една по една, като ги молим по възможност да са без придружители, които няма да полагат подписи на документите.

7. Офиса се отваря и дезинфекцира преди срещата и само при краен случай се канят едновременно и двете страни. След срещата също се прави дезинфекция и се проветряват помещенията.

8. В договорите се пишат по дълги срокове до нотариалната сделка, като задължително фигурира клаузата за форсмажорни обстоятелства и удължаване на срока.

Пожелавам на всички здраве и разум, за да предпазим себе си и нашите близки.

Людмил Боянов, ARCO REAL ESTATE

 

Източник: imoti.net

© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени