Безплатен телефон 0800 900 25

Камен Каменов: Обожавам професията заради това, че те развива всестранно

Публикувана на 18.08.2021

Интервюто с Камен Каменов е част от рубриката "Моето начало в бизнеса с недвижими имоти", която има за цел да Ви запознае с пътя, през който преминава всеки консултант преди да избере професията "Брокер на недвижими имоти". 

Предистория

Започнах своя опит в търговията като търговски представител във фармацевтична компания – един предизвикателен и много регулиран бранш. Винаги съм имал интерес към търговията, психологията и съм открил, че е важно човек да бъде с отворен ум, за да бъде успешен дори и в по-трудните сфери.

Не след дълго с мой приятел отворихме строителна фирма и в рамките на година и половина санирахме 3 високоетажни сгради. Това е и периодът, в който натрупах знания и опит в техническата част и строителството на сградите. И въпреки всичко, знаех, че търся професия, в която сам да задавам темпото и да разпределям времето си.

Старт в недвижимите имоти

Един ден излязох да пия кафе с приятел, който ми спомена за негов близък, започнал работа като брокер, и ме попита – „Ти защо не опиташ?”. Това беше моят повратен момент. Прибрах се вкъщи и кандидатствах в 3 агенции за недвижими имоти.

Имах късмета да попадна в един от най-прогресивните офиси в агенцията, която избрах. Екипът беше страхотен, резултатите бяха най-добрите. Всяка сутрин се провеждаха оперативки, на които се представяха новите оферти – всеки кипеше да представи своите – имаше една здравословна конкуренция помежду ни.

Първият месец само слушах – кой как презентира, какво се презентира, кое е атрактивно, кои са най-трудните райони. Чувах колко предизвикателни са кварталите „Център”, „Докторски паметник”, „Драгалевци” и „Бояна”. Именно към тях се и насочих. Вярвам, че в който район започнеш да се развиваш и каквито оферти започнеш да взимаш, това определя твоята сфера на влияние и клиентите, които ще те търсят.

Постоянно се обучавах, търсех информация, четях, срещах се с професионалистите в този бранш, за да научавам на практика как стават нещата. Обожавам професията заради това, че те развива всестранно – трупаш знания и опит в търговия, психология, право, строителство, архитектура.

На втората си година станах брокер с най-добър резултат в агенцията за цяла България.

Средата е от изключително значение за развитието и вярвам, че е определяща за това дали да останеш да се занимаваш с недвижими имоти или да си тръгнеш завинаги. Аз имах късмета да попадна в добра среда. За съжаление, колегите започнаха да тръгват по свои собствени пътища и това ме мотивира да намеря ново място за развитие.

Така попаднах в ARCO REAL ESTATE. Тук средата е много предразполагаща за разгръщане на потенциала и надграждане. Харесвам това, че мога да разчитам на всеки един от колегите в компанията, има изградени процеси, по които се случват нещата и нови идеи винаги са добре дошли, ако подобряват работната среда. Удовлетворен съм от своя избор.

Призивът ми към всеки е да намери среда, в която може да израства. Не спирайте да се развивате.

© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени