Безплатен телефон 0800 900 25

Виля Вълкова: Докато имате план Б, никога няма да заработи план А

Публикувана на 01.09.2021

Интервюто с Виля Вълкова, Мениджър офис "Запад", е част от рубриката "Моето начало в бизнеса с недвижими имоти", която има за цел да Ви запознае с пътя, през който преминава всеки консултант преди да избере професията "Брокер на недвижими имоти".

Предистория

Може би е малко нетипично, но започнах своя професионален път в военно-въздушните сили, като 4 години от живота си прекарах именно там. По този път ме насочи баща ми, който също е бивш военнослужещ, но във Военноморските сили, и за тази насока винаги ще съм му благодарна.

Научих се на ред и дисциплина, самоконтрол и трудови навици. Армията ми е дала много - както безценни приятелства, така и незабравими и безценни спомени. Най-хубавото, което ми се случи, е, че именно там срещнах и моя съпруг, моята половинка и опора в живота.

Старт в недвижимите имоти

След известно време си дадох сметка, че това не е моето поприще и започнах да търся други варианти за професионално развитие. Дадох си 6 месеца време да разбера с какво искам да се занимавам и какъв професионален път да поема, и един ден попаднах на обява за Консултант Недвижими имоти – наеми. Отидох в агенцията, интервюираха ме накратко и ме изпратиха с информация кога и в колко часа ме очакват. Отидох в уречения ден, като обстановката беше изключително динамична – хора говореха по телефоните, правеха срещи, ходеха по огледи – аз не знаех все още къде съм и какво да правя. В този момент една дама дойде при мен и ми каза – „Здравей, аз съм твоя мениджър, ще седиш тук.”.

Обстановката беше много напрегната, работехме почти без почивен ден, което ме мотивира да не се задържам дълго в офиса и ми помогна в бързото развитие – започнах да ходя по огледи и срещи и да правя сделки с наеми. Имах късмета да попадна в екип, който е опитен и да се развия до степен, в която да правя по около 12-17 наема на месец. Бях доволна от себе си и резултатите които постигах.

През 2-те години, които работех в тази агенция 2 пъти се срещнах с един от изпълнителните директори на конкурентна агенция. Първият път ми предложи да стана част от компанията им и да се занимавам с продажби, но бях щастлива там, където съм и отказах. Втори път, когато отново се срещнахме, си дадохме шанс.

Поканиха ме на интервю, харесахме се и започнах работа при тях, като вече щях да работя в продажбите. Отидох със самочувствието си от предната фирма и си казах „Ей сега ще им покажа как се правят сделки”. Но, за съжаление, продажбите бяха съвсем различен бизнес. Отне ми около два месеца, за да започна да влизам в такт, като имах страхотната възможност да се уча от много добри търговци. Първият ми ексклузивен договор го сключих за срок от 45 дни и успях да го продам в заложения срок. Това беше и моят старт!

Научих се да работя, създадох си рутина и сделките се случваха. Неусетно минаха 3 години, а през 4-та си година започнах да усещам, че имам нужда от нещо друго. Не желаех вече да се развивам като брокер, имах необходимия опит и си бях доказала, че мога.

Тук огромна роля изиграха майка ми и моят съпруг, които винаги са вярвали в мен и ме подтикваха да опитам като мениджър. Първоначалната ми реакция беше „Кой ще ме вземе без опит?”. Към онзи момент ARCO REAL ESTATE имаше отворена позиция за мениджър и кандидатствах. Малко по-късно, по време на оглед, получих покана за интервю. Още си спомням колко притеснена бях – бях уверена като брокер, но не бях сигурна дали ще се справя с мениджърска позиция – да управлявам хора, да ги обучавам и насочвам.

Две интервюта и месец по-късно започнах в ARCO REAL ESTATE. Вече 3 години съм част от компанията и научих много за бизнеса в неговата същност, както и за управлението на хора. Имам страхотен екип, като с част от колегите работим заедно вече над 2 години и половина. Едни от най-добрите консултанти в компанията са именно в екипа, който оглавявам и това ме кара да се чувствам щастлива и уверена, че пътят, по който вървя, е правилният.

Ще дам съвет на всеки, който сега стартира и иска да се впусне в приключението /недвижими имоти/ - нещо, което самата аз получих като съвет в началото на професионална си кариера и вярвам на 100% в него, а именно: За да станете добър професионалист, е необходимо да минете през всички трудности на професията и да намерите решения и изход от тях. Дайте всичко от себе си и забравете за план Б. Докато имате план Б, никога няма да заработи план А.

© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени