Безплатен телефон 0800 900 25

Поредна рекордна продажба на луксозна къща в Хонконг

Публикувана на 14.01.2016

Триетажен имот с гледка към океана и с обща площ 395 кв. метра е бил продаден срещу 36 млн. долара

Къща в Хонконг е продадена за 280 млн. хонконгски долара (над 36 млн. щатски долара) на фона на бума на цените на имотите в града и нарастващи опасения от спукване на балона в сектора, предаде DPA.

Триетажният имот с гледка към океана е с обща площ 395 кв. метра и за последен път е сменил собственика си през 1998 г. срещу по-малко от 5 млн. долара, сочи информация на местния Hong Kong Standard.

Цената на къщата, продадена от сина на строителен предприемач, я прави най-скъпото жилище в Хонконг по отношение на цена на квадратен метър, пише вестникът.

Цените на луксозните къщи в Хонконг скочиха през последните години заради прилива на купувачи от континентален Китай. Правителството взе мерки за охлаждане на пазара на фона на страхове, че ценовият балон в сектора на имотите може да се спука.

Жилищата в Хонконг са сред най-скъпите спрямо доходите на населението, като цената на един среден имот е равна на приходите на купувача за над 10 години, сочи международно проучване на американската консултантска компания Demographia.

www.investor.bg

© 2006-2019 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени