Безплатен телефон 0800 900 25

Дубай се нуждае от 20 месеца, за да изчисти излишъка в предлагането на имоти

Публикувана на 15.01.2016

След като вече загубиха над половината от стойността си, цените на имотите в емирството ще продължат да се понижават, прогнозират от сектора
 
Цените на недвижимите имоти в Дубай ще продължат да се понижават, докато емирството не успее да абсорбира свръхпредлагането на жилища и офиси, заяви Мохамед Алабар, председател на местния строителен предприемач Emaar Properties PJSC.
 
„Трябват ни около 20 месеца, за да изчистим излишъка в предлагането“, посочи той по време на конференция за пазара на имоти в Ню Йорк, предаде Bloomberg.
 
Цените на имотите в Дубай загубиха над половината от стойността си, а в съседното емирство Абу Даби - 30%, защото банките ограничиха ипотечното кредитиране, а спекулантите избягаха от пазара. Emaar заедно с държавния предприемач Nakheel PJSC бяха начело на строителния бум в Дубай.
 
Emaar планира да генерира 50% от приходите си от външни пазари през следващите няколко години, посочва още Алабар. Сирия, Ливан, Алжир, Саудитска Арабия и Египет са най-добрите пазари за компанията, допълва той. Към момента над 80% от приходите на предприемача идват от Дубай.
 
Финансовото напрежение се натрупва върху предприемачите в Абу Даби, след като правителството вече подкрепи някои, придобивайки дялове от проекти. Aldar Properties PJSC, най-големият местен предприемач, ще се нуждае от 9,8 млрд. дирхама (2,7 млрд. долара) до 2011 г., за да „оцелее“, по оценка на Bank of America Merrill Lynch.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени