Безплатен телефон 0800 900 25

Втората проверка около язовир „Искър“ установи 285 строежа досега

Публикувана на 15.01.2016

Проверяват се и около 40 къщи в с. Герман и около 150-160 къщи в подвитошката яка
 
При втората проверка на строежите около язовир „Искър“ досега са установени 285 строежа, каза пред журналисти кметът на район „Панчарево“ Светослав Митрев, цитиран от БТА.
 
Той уточни, че около язовира сега се събарят строежи с влезли в сила постановления за премахване до 2007 година, а втората проверка има за цел да проучи и уточни по-обстойно необхванатите при първата проверка строежи, както и редовността на документите им и дали има административни нарушения при строителството.
 
По думите на Митрев проверката на други строежи в района във връзка с неиздадени удостоверения за влизане в експлоатация върви много бавно, тъй като в районната администрация няма достатъчно документи за сградите, строени преди 20 години.
 
Проверяват се около 40 къщи в с. Герман и около 150-160 къщи в подвитошката яка, но част от сградите там попадат в район „Витоша“. Те не са въведени в експлоатация, посочи той.
 
Според Митрев проверката за използването на имотите не е ефективна, тъй като това става в работното време на администрацията, а тогава в имотите или няма хора, или отказват да съдействат. „Ние трябва да установяваме дали се използва сградата по това дали има пране на балкона, колкото и грубо да звучи“, посочи Митрев.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени