Безплатен телефон 0800 900 25

Китай ще строи търговски комплекс за 1,5 млрд. долара в Тайланд

Публикувана на 15.01.2016

Китай планира изграждането на търговски комплекс за 1,5 млрд. долара в Тайланд, съобщи AP, цитирайки тайландски власти и китайски държавни медии.
 
Предвижда се China City Complex да събере над 70 хил. китайски търговци на площ от 500 хил. кв. метра и да бъде изграден в източните покрайнини на Банкок, съобщи Виджит Янг, председател на Асоциацията за насърчаване на икономическите и търговски връзки между Китай и Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН).
 
През януари 2010 г. Китай и АСЕАН сключиха споразумение за свободна търговия, което предвижда намаляване или премахване на митата върху търговски стоки. Чрез транспорта на стоки през Тайланд китайските търговци ще получат възможност да избегнат митата, налагани от САЩ и Европейския съюз върху редица китайски изделия, посочи Виджит.
 
По график строителството трябва да започне през март и да бъде завършено за 18 месеца, отбеляза председателят на асоциацията, който контролира изпълнението на проекта.
 
Планира се церемонията по официалното начало на проекта на 18 януари да бъде водена от премиера на Тайланд Абхисит Веджаджива.
 
www.investor.bg 
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени