Безплатен телефон 0800 900 25

Институционалните инвеститори се завръщат на испанския пазар на имоти

Публикувана на 15.01.2016

Институционалните инвеститори се завръщат на пазара на имоти в Испания, след като се оттеглиха в продължение на две години поради кредитната криза.
 
2010 г. бе в много по-голяма степен традиционна инвестиционна година по отношение на това, че имаше повече институционални инвеститори в сравнение с 2008 и 2009 г., когато частните инвеститори и състоятелни индивидуални купувачи доминираха на пазара, казва Уин Уилиямсън, директор Международни инвестиции в консултантската компания Aguirre Newman.
 
Според него тази тенденция се очаква да продължи и през 2011 г., когато институциите вероятно ще затвърдят своето присъствие, особено в сделки с офис сгради в централните градски части и с качествени търговски имоти.
 
Това са много атрактивни пазари поради ограничения продукт, който се предлага, обяснява той, цитиран от PropertyEU.
 
„Тези имоти се продават с доходност от 5-5,5%, което изглежда приемливо, предвид че наемите като цяло се оттласнаха от дъното. Въпреки че има значително търсене от страна на частни инвеститори, институционалните инвеститори имат доказана конкурентност, особено при по-големите сделки.“
 
Според него друг вид сделки, който се очаква да добива по-голяма популярност е продажбата с обратно отдаване под наем.
 
Въпреки по-високата инвестиционна активност финансирането е станало още по-затруднено през 2010 г., което според Уилиямсън се дължи основно на кредитните проблеми на испанското правителство.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени