Безплатен телефон 0800 900 25

Британците се готвят за раздяла с имотите си в чужбина

Публикувана на 15.01.2016

Над половината от британците, които притежават ваканционен имот в чужбина, обмислят продажбата му през 2011 година заради намаляващите приходи от наем и слабостта на паунда, разкрива доклад, цитиран от Telegraph.
 
Около 56% от хората с имот в еврозоната обмислят продажбата му, тъй като волатилността между паунда и еврото затруднява хората при изчисленията какви приходи ще получат от наем, сочи анализ на валутния брокер currencies.co.uk.
 
От британската агенция за имоти Knight Frank изчисляват, че общата стойност на имотите в еврозоната, които са собственост на британци, към момента възлиза на 47,5 млрд. паунда, като се очаква стотици хиляди имоти във Франция, Испания и Италия да излязат на пазара.
 
Над една трета от хората, които отдават под наем имота си, казват, че са засегнати от спад на заетостта и на приходите от наем през 2010 г.
 
Същевременно много от британците с имоти в държави като Испания, Ирландия или Гърция станаха свидетели и на спад на пазарната им стойност.
 
Продадените до момента имоти са предимно апартаменти и вили от ниския и средния сегмент във Франция и Испания, тъй като собствениците на по-скъпи имоти е по-малко вероятно да разчитат на приходи от наем.
 
„За мнозина реалността да притежаваш втори дом в чужбина стана нетърпима и това, което започна като стремеж към начин на живот и прозорлива инвестиция, се превърна във финансов воденичен камък“, коментира Стивън Хюс, главен анализатор на currencies.co.uk.
 
„Падащите цени, валутните колебания и продължителният период на икономически затруднения взеха своя данък.“
 
У нас британците също започнаха да се изтеглят от пазара. Към момента те са активни основно в качеството си на продавачи, като броят на британците, които са обявили своите имоти за продажба през 2010 г., е нараснал почти двойно спрямо 2009 г., отчетоха от агенцията Бългериан Пропертис в годишния си доклад.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени