Безплатен телефон 0800 900 25

Дубайският предприемач Emaar привлече 500 млн. долара чрез облигации

Публикувана на 15.01.2016

Новината събужда надежди за облекчаване на условията за финансиране на дубайските компании
 
Emaar е предприемачът зад най-високата кула в света. Снимка: www.burjkhalifa.ae
Най-големият строителен предприемач в Дубай – Emaar Properties, обяви, че е привлякъл 500 млн. долара чрез емисия облигации, като средствата ще бъдат насочени предимно към рефинансиране на задълженията на компанията, предаде AFP.
 
Новината събуди надежди за облекчаване на условията за финансиране на дубайските компании на международните финансови пазари.
 
Компанията, която изгради най-високата кула в света Burj Khalifa, посочва, че първото й предлагане на облигации с фиксиран доход на международния пазар, под формата на ислямски облигации (сукук), е било „много добре прието“.
 
Падежът на облигациите е след 5 години и половина при лихва от 8,5%.
 
Emaar Properties PJSC е публично дружество, листнато на борсата в Дубай, но правителството притежава дял от 31,22% в компанията.
 
Основен играч по време на петгодишния бум на пазара на имоти в Дубай, Emaar успя да диверсифицира бизнеса си, като се фокусира върху хотели и търговски площи и същевременно разви дейност и в чужбина. Това изглежда помогна на компанията да понесе по-успешно срива на пазара на имоти в емирството, след като финансовата криза пресуши международното финансиране за местните компании.
 
Emaar успешно тества международния пазар на облигации през октомври миналата година, когато пласира конвертируеми облигации за 500 млн. долара. Също през октомври компанията отчете 7% спад на тримесечната си печалба до 166,8 млн. долара.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени