Безплатен телефон 0800 900 25

Великобритания с пилотен проект за управлението на 6 млн. кв. м държавни имоти

Публикувана на 15.01.2016

Британското правителство стартира пилотен проект, който цели да оптимизира използването на държавни имоти с обща площ от над 6 млн. кв. м.
 
Според проекта правителството ще създаде фондове за имоти, които ще управляват офис и административните площи в Лондон и Бристъл, които са предвидени да влязат в първата фаза на проекта.
 
След проведен търг правителството е избрало консултантските компании Savills и Jones Lang LaSalle, които да помогнат за създаването на фондовете за имоти.
 
Компаниите са били избрани сред 12 кандидати за проекта, който предвижда управление на активи, оптимизация на използваното офис пространство и продажба на ненужните имоти, част от правителствения фонд, пише Property Week.
 
Наред с това е била наета и Deloitte, която ще консултира във финансов аспект фонда, чиято дейност се очаква да стартира през април.
 
Ако проектът бъде успешен, са планирани подобни фондове и за имотите на правителствените структури в други части на Великобритания.
 
Сред останалите компании, участвали в търга, са CB Richard Ellis, Colliers International, Drivers Jonas Deloitte, DTZ, GVA Grimley, Knight Frank, Lambert Smith Hampton и др.
 
По време на конференция през ноември 2010 г. от правителството са казали, че на този етап не се предвиждат мащабни продажби на държавни имоти.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени