Безплатен телефон 0800 900 25

10 причини за оптимизъм за щатския жилищен пазар

Публикувана на 15.01.2016

Въпреки насрещния вятър има и положителни признаци като натрупаното търсене сред младите, процъфтяващия пазар на апартаменти, инвеститорския апетит и други
 
Близо пет години след началото на проблемите за жилищния пазар в САЩ все още е модерно да си песимист за пазара на имоти. Да си модерен обаче не винаги е правилно, пише в коментар за MarketWatch Андрю Джефери, директор на Cirios Real Estate.
 
Въпреки насрещния вятър като растящ инвентар, слаб трудов пазар и геополитическа нестабилност има редица причини, поради които може да се изберат розовите очила при поглед към пазара на имоти.
 
Макар че може би вече е време за оптимизъм за пазара, съществува един огромен риск, предупреждава той.
 
Все още има възможност дъното, което американският жилищен пазар регистрира през април 2009 г., да бъде задминато. Ако стане така, песимизмът ще се оправдае, но не трябва да се обобщава. Възстановяването винаги е било и ще остане силно локално по природа.
 
Силните по принцип пазари се справят добре, докато слабите продължават да кретат. В национален мащаб, на щатско ниво и дори на ниво градове индикаторите маскират тенденции, които протичат на ниво квартали. Това ще продължи да е така и тези, които пропускат тази подробност, пропускат безброй възможности, категоричен е Джефери.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени