Безплатен телефон 0800 900 25

Глобалният пазар на офис площи върви неотклонно към стабилизация

Публикувана на 15.01.2016

23.02.2011

 

Перспективите пред пазарите на бизнес имоти по света ще зависят от конкретния курс на развитие на двустепенния процес на възстановяване в световната икономика, който тече в момента, се казва в проучване на DTZ.
 
Прогнозите за силен ръст на БВП в по-голямата част от Азия и в страните от Центрлна и Източна Европа (ЦИЕ) ще доведат до силно наемно търсене. На свой ред това е предпоставка за силен ръст в наемните нива и капиталовите стойности.
 
За разлика от тях обаче забавянето във възстановяването в еврозоната, където се наблюдава по-бавен ръст на БВП, ще доведе до по-малки ръстове в наемите и капиталовите стойности.
 
Според компанията повечето региони по света ще отчетат лек капиталов ръст между 2011 и 2015 г. Моделът на възстановяването ще бъде повлиян от настоящата несигурност в икномиката, финансовите пазари и в областта на регулаторните политики.
 
Според DTZ през следващите пет години наемният ръст ще бъде основният двигател на повишението на капиталовите стойности, тъй като последващо свиване на доходността е малко вероятно. В тази връзка общата възвръщаемост ще бъде водена от настоящия приход от наем, особено що се отнася до западноевропейските пазари.
 
Прогнозите са базирани на световен ръст на БВП от средно 3,8% на година между 2011 и 2015 г.
 
Офис наемите се влияят в най-голяма степен от вариациите в БВП в Токио, Хонконг и Франкфурт, и в по-малка степен – в Париж, Лондон и Сингапур, като най-малък е ефектът в Ню Йорк.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени