Безплатен телефон 0800 900 25

Продажбите на проблемни имоти ще растат най-бързо в Европа

Публикувана на 15.01.2016

15.03.2011

 

 
Очакваното предлагане на проблемни имоти се очаква да се повиши по-бързо в Европа, отколкото в която и да било друга част в света през първото тримесечие на 2011 г.
 
Ирландия, Унгария, Германия и Великобритания ще бъдат пазарите с най-голям ръст на проблемните имоти за продан, се казва в проучване за последното тримесечие на 2010 г. на Кралския институт на лицензираните оценители на имоти (RICS).
 
Според проучването на пазара се забелязва лек спад в броя на специализираните фондове, които се интересуват от проблемни имоти и като цяло повишение на този вид активи, които излизат на пазара.
 
Тази тенденция изглежда ще продължи и през първото тримесечие на 2011 г., като професионалисти от сектора на имоти от 64% от страните, включени в проучването, очакват ръст на проблемните имоти за периода.
 
През последното тримесечие на 2010 г. брокерите в 15 страни отчетоха повишени обеми проблемни имоти в сравнение с 13 през предходното тримесечие. Най-отчетлив ръст бе регистриран в Австралия и Германия.
 
Прогнозите за началото на 2011 г. са, че обявените за продан проблемни имоти ще растат по-бързо в 40% от пазарите в проучването.
 
Най-голям спад в инвеститорския интерес през четвъртото тримесечие на 2010 г. бе отчетен в Украйна. Интересът нарасна най-много в Ирландия, ОАЕ и Испания.
 
“Перспективите за повече проблемни имоти на пазарите на недвижими имоти, които все още се намират под огромен натиск, неминуемо ще утежни свиването на цените”, коментира Саймън Ръбинсън, старши икономист в RICS.
 
„Въпреки това в онези части на света, в които бизнес имотите се радват на по-голямо възстановяване, перспективите за повече проблемни активи ще имат само ограничен ефект“, добавя той, като казва, че спад в предлагането се очаква в Бразилия, Русия и Китай.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени