Безплатен телефон 0800 900 25

Въпреки спада в цените американската мечта си остава покупката на жилище

Публикувана на 15.01.2016

12.04.2011

 

 
Въпреки че спадът на цените на жилищата в САЩ продължава, 80 на сто от американците са на мнение, че недвижимите имоти остават най-добрата дългосрочна инвестиция, предава Ройтерс.
 
Проучване на Pew Research Center показва, че 81 процента от анкетираните смятат купуването на жилище за най-добрата инвестиция, която може да направи човек, въпреки че жилищата изгубиха близо една трета от цената си спрямо равнището през 2006 година.
 
"Устойчивостта на вярата на американската общественост в инвестиционната стойност на жилищата е доста впечатляващо", посочи директорът на проекта Социални и демографски тенденции и съавтор на доклада Пол Тейлър.
 
"В съвременната ни история нямаме петгодишен период, в който стойността на жилищата да намалява толкова продължително и толкова много, колкото са те сега", добави той.
 
Цените на американските жилища спаднаха с около 32 процента в началото на годината спрямо пика си преди рецесията през юли 2006 година, според индекса на S&P Case-Shiller Home Price, публикуван миналия месец.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени