Безплатен телефон 0800 900 25

Италия подготвя най-голямата разпродажба на обществени имоти в историята си

Публикувана на 15.01.2016

18.04.2011

 

 
Италианската публична администрация подготвя продажбата на 75 офис сгради, което се очаква да бъде най-мащабната продажба на обществени имоти в историята, пише PropertyEU.
 
Портфолиото от сгради, разположени в различни части на страната, включва офиси с обща площ от 175 хил. кв. м. То се очаква да достигне цена от 400 млн. евро, което би донесло печалба от 84 млн. евро на италианската администрация.
 
Наред с това италианският национален социално-осигурителен институт INPS планира да създаде фонд, в който ще обособи по-голямата част от имотите, притежавани от него. В момента институтът е в процес на избор на компания, която ще управлява имотите, и компания, която ще поеме мениджмънта на фонда.
 
Изданието цитира италиански медии, според които фондът ще има стойност от 2 млрд. евро и ще притежава 13 хил. жилищни имота, както и 1 200 поземлени имота в Италия.
 
От своя страна италианският пенсионен фонд Inpdap е обявил планове да отвори капитала на своя фонд за имоти Aristotele за външни инвеститори. Фондът, който е с капитал от 630 млн. евро, е инвестиран на 90% и притежава портфолио от 15 актива. Плановете на фонда предвиждат удължаване на инвестиционния хоризонт с още 10 години и включването на други институционални инвеститори. Фондът инвестира главно в студентски общежития и домове за възрастни.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени