Безплатен телефон 0800 900 25

Продават шотландски вулканичен остров за 2,75 млн. паунда

Публикувана на 15.01.2016

26.04.2011

 

Островът Ейлса Крейг е известен със своите гранитни скали, използвани за направата на камъни за кърлинг
 
Стръмният Ейлса Крейг. Снимка: atomicjeep, лиценз: Creative Commons
Бихте ли искали да имате собствен угаснал вулкан и остров, известен със своите залежи на редки минерали? Сега това е възможно, пише FT.
 
Шотландският остров Ейлса Крейг, разположен във водите на Атлантическия океан, западно от шотландския бряг, бе обявен за продажба на цена от 2,75 млн. паунда.
 
Безлюдният остров, който е убежище на различни редки птици, вероятно ще привлече вниманието на любителите на природата, тъй като той е заобиколен от скали със стръмни склонове, а най-високият връх достига 338 м над морското равнище, пише изданието. Склоновете по североизточната страна на острова не са толкова стръмни, поради което са по-достъпни за катерачи. Общата му площ е 0,99 кв. км, а обиколката му е 3 км.
 
Островът се продава от специализираната компания за покупко-продажба на острови Vladi Private Islands и офиса на консултантската компания в Единбург Knight Frank и следва редица успешни продажби на шотландски острови през последните години, пише изданието.
 
Миналата година бе продаден малък архипелаг, разположен на югозапад от Шотландия на шведски строителен предприемач. През 2009 г. пък за 2 млн. паунда бе продаден остров в близост до югозападното крайбрежие на страната.
 
Ейлса Крейг е най-известен с редкия си вид скали, използвани за производството на гранитни камъни за кърлинг.
 
От изданието обаче предупреждават, че притежанието на остров е скъпо удоволствие, а не непременно вариант за идиличен начин на живот, който много си представят. Специалистите съветват инвеститорите, които предвиждат подобна покупка първо да наемат остров на подобна локация, за да са сигурни, че островният живот е подходящ за тях. Очаквайте най-различни видове вредители, комари и мухи, особено на шотландски остров.
 
Разходите по поддръжка също могат да бъдат значителни, варирайки в зависимост от вида остров.
Също така трябва да се има предвид, че не всички острови, които са обявени за продан, отговарят на изискванията за качество и стандарти. Някои от тях нямат разрешително за строеж или собствеността върху тях не е свободно прехвърляема.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени