Безплатен телефон 0800 900 25

Най-високата жилищна кула в света се готви да посрещне обитателите си скоро

Публикувана на 15.01.2016

29.04.2011

 

 
Кулата ще приеме първите си жители още следващия месец. Снимка: selectproperty.com
На пазара на имоти в Дубай имаше много предприемачи с амбиции за високи сгради, но много от тях не стигнаха по-далеч от чертожната дъска. Конкретно предприемачът зад проекта The Torch (англ. - факел) в района, известен като Дубай Марина, обаче спази обещанията си, пише Gulf News.
С височина от 348 метра и 86 етажа The Torch получи официалното признание, че е най-високата жилищна кула в света, задминавайки предишния носител на тази титла – 323-метровата кула Q1 в австралийския град Голд Коуст в щата Куинсланд.
За да получи официалното признание, The Torch трябваше да покрие изискванията на организации като Emporis Standards Committee и международния Съвет по високи сгради и градска среда, според които поне 90% от площите в сградата трябва да имат жилищно предназначение, за да отговаря на условията.
Новият статут на The Torch се вписва добре сред скорошните високи постижения в Дубай, най-известното от които е 828-метровата кула Бурж Халифа. При това Дубай има силно присъствие в списъка на най-високите жилищни сгради в света на Emporis Standards Committee.
The Torch е проект на базираната във Великобритания Select Group и трябва да посрещне първите си обитатели следващия месец. Над 80% от 676-та апартамента в кулата вече имат купувачи.
Апартаментите са с цена от 1000 дирхама на кв. фут (над 2900 долара за кв. метър) и повече. Възниква въпросът как са успели инвеститорите да задържат цените в условията на слабия пазар в емирството напоследък.
Първокласна локация
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени