Безплатен телефон 0800 900 25

Културни дейци настояват НДК да бъде в забранителния списък за приватизация

Публикувана на 15.01.2016

16.05.2011

 

Националният дворец на културата (НДК) да бъде включен в забранителния списък за приватизация, настояват представители на дванадесет творчески съюза с отворено писмо, адресирано до министър-председателя Бойко Борисов и  министъра на културата Вежди Рашидов, предаде БТА.
 
Творците настояват управлението на НДК да бъде уредено с наредба или закон като изпълнителна агенция към Министерство на културата, е съобщил пред журналисти Николай Петев, председател на Съюза на българските писатели.
 
Позицията на творците е по повод временното решение на кабинета Министерството на финансите да поеме управлението на двореца. Те настояват още обществен съвет от представители на творческите съюзи да участват при вземането на управленските решения по подобие на тези съвети в националното радио и телевизия.
 
"Опасяваме се от подготвянето на скрита приватизация, тъй като засега нямаме яснота какви са намеренията на държавата спрямо Националния дворец на културата", е съобщила Мариана Хил, председател на Асоциацията на преводачите в България.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени