Безплатен телефон 0800 900 25

Хотелиери в Слънчев бряг се обявиха против новия ред за временни обекти

Публикувана на 15.01.2016

18.05.2011

 

„Съюзът на собствениците” в Слънчев бряг официално се обяви срещу въвеждането на каквито и да било общи законови норми от държавата в курортния комплекс.
 
След оповестеното решение на борда на директорите на „Слънчев бряг”АД в най-големия курортен комплекс да бъдат въведени правила за търговия и услуги, да се премахнат незаконните обекти и заведения, от години задръстващи и загрозяващи комплекса, да се регламентира режима за достъп, възпрепятстващ криминална и престъпна дейност, т. нар. „Съюз на собствениците” реагира негативно.
 
На своя разширена среща в х-л „Маджестик” УС на хотелиерите разпространи декларации до Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МЕИТ), Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), община Несебър и медиите, в които категорично се обявява срещу опитите на държавното предприятие, менажиращо курорта, да въведе правила, се казва в позиция на дружеството.
 
„За  жалост, нашите лоши опасения, че пресичаме  огромни потоци на мръсни пари от сенчеста икономика, изразени в предходното  ни комюнике, се оказаха верни. Яростната и отчаяна съпротива на една група хотелиери по морето потвърждава правотата на заключенията, че противопоставянето на незаконната търговия и услуги, както и пресичането на криминогенните дейности в Слънчев бряг, са крайно неприемливи на някои собственици на хотели, концесионери на плажната ивица и местни политически активисти. Какви са причините за това – всеки може да си отговори без затруднение“, се казва в позицията на „Слънчев бряг”АД.
 
Хотелиерите, обединени в Съюза на собствениците, искат и ликвидация на държавното предприятие „Слънчев бряг” АД. Това дружество с мажоритарен дял на държавна собственост – 75% е създадено да регулира и управлява дейностите в този огромен комплекс, с оглед на държавния интерес, държавната стратегия и да гарантира спазването и прилагането на законите на територията.
 
„Именно порочната липса на достатъчна активност и инициативност от страна на държавата, до момента, доведе до хаотичното презастрояване на Слънчев бряг с хотели и жилищни сгради, до безконтролно „инвестиране” в безпрецедентно изграждане на бетонни квартали, на хотели и сгради в зелени площи, паркове, пясъчни дюни, плажна ивица. Същите тези собственици, които създадоха сегашния облик на Слънчев бряг, скачат като ужилени в първия момент, когато държавата, в лицето на ръководството на комплекса, реши да поеме своите поверени от закона правомощия и задължения. А те са подетите и обявените инициативи за ред и законност, вместо досегашната практика на „Закона на джунглата”, корупция, криминалитет и безвластие“, се казва още в позицията на дружеството.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени