Безплатен телефон 0800 900 25

Google нае 15 хил. кв. м в офис сграда в централен Лондон

Публикувана на 19.01.2016

20.05.2011

 

 
Британското подразделение на американската интернет компания Google сключи най-голямата сделка за наемане на офис площи в централен Лондон досега през годината.
 
Компанията нае 160 хил. кв. фута (14 800 кв. м) площи с договор за 10 години в офис сградата Central Saint Giles в лондонския финансов район Ует Енд.
 
Според някои източници Google е бил в конкуренция с Facebook за наемане на площите – вероятно първата от множество нови битки между двете компании през следващите години, пише Shareholders Portal.
 
С наемането на новите площи офис частта в мултифункционалния комплекс, който включва също 109 апартамента, ресторанти, търговски площи и тераса на покрива с площ от 1,6 дка, са напълно отдадени, съобщава един от инвеститорите в проекта – британският инвестиционен фонд Legal & General Property. Другият инвеститор е Mitsubishi Estate.
 
Финансови параметри по сделката не се съобщават.
 
Все още не е ясно дали Google ще се разшири в новите площи или ще премести там главния си офис във Великобритания. Компанията ще заеме целите 4-и, 5-и и 9-ти етажи, както и части от 3-ия и 6-ия.
 
По думите на изпълнителния директор на Google UK Марк Бритин новите офис площи, които се намират още по-близо до някои от клиентите на компанията, ще бъдат довършени и проектирани в „Google стил“. Те ще са готови да посрещнат част от екипа по-късно тази година, след като бъде завършена специална зала за развлечения и след като бъдат сложени палмови дръвчета и развлекателни съоръжения за служителите.
 
Сградата е дело на известния италиански архитект Ренцо Пиано, който е проектирал и офис кулата Shard, която се очаква да бъде най-високата сграда във Великобритания, когато бъде завършена догодина.
 
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени