Безплатен телефон 0800 900 25

Цените по северното черноморие са непроменени

Публикувана на 19.01.2016

25.05.2011

 

Цените за почивка по Северното Черноморие това лято остават непроменени, което е идеална предпоставка българският турист да избере родното Черноморие за лятната си отпуска.
 
Това съобщи за радио „Фокус" Димитър Димитров, председател на Браншова асоциация на хотелиерите и ресторантьорите - регион Североизточна България.
 
Предварителните записвания продължават и в момента. При цените за ранните записвания се ползва висока отстъпка, която през първите месеци на годината е стигала до 20%. Все още при предварителните записвания за летни почивки клиентите могат да ползват от 10 до 15% отстъпка в отделни хотели. Икономическата криза се е отразила сериозно на туристическия бранш, но на пазара са останали само добрите хотелиери.
 
„Обслужването по Северното Черноморие е на отлично ниво, хотелските бази също са добри. Кризата отся добрите хотелиери и непрофесионалистите и неквалифицираните кадри са отделени", коментира Димитров.
 
Интересът за почивка на море през празничните дни е само от страна на българските туристи. Записванията са по-ниски от тези, регистрирани през празничните дни по Великден и Гергьовден. В момента масово българските туристи търсят цени от 120 до 200 лева за тридневен пакет с осигурена храна.
 
Цените, които се предлагат по Северното Черноморие, са много различни за категорията на обектите в отделните морски градове. Най-вероятно през месеците юли и август, когато в Албена, Кранево и Балчик няма свободни места, да бъдат обявени само цени на рецепция. „Това може да доведе евентуално до някакво увеличение, но в момента промяна на цените няма.
 
Напротив, дори има цени, които вървят надолу най-вече при заведенията за хранене. В някой заведения в курортните цените са по-ниски от тези при заведенията за хранене в градовете", каза още Димитров и добави, че предложените цени за абитуриентите също са изключително приемливи тази година. 
 
Източник: Агенция Фокус

 

 
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени