Безплатен телефон 0800 900 25

JLL доволна от покупката на консултантската компания за имоти King Sturge

Публикувана на 19.01.2016

01.06.2011

 

Консултантската компания за имоти King Sturge, която наскоро бе придобита от своя конкурент Jones Lang LaSalle (JLL), е подходящ партньор, който да спомогне за разширяване на покритието на JLL в региона. Това е мнението на Кристиян Улбрик, изпълнителен директор за Европа, Близкия Изток и Африка в JLL.
 
Сливането на двете компании ще създаде организация с присъствие в 70 пазара в 30 държави в региона.
 
Улбрик обяснява, че след финансовата криза компанията му е очаквала вълна от консолидация, както и запитвания от потенциални партньори за подобна сделка.
 
Един от основните аргументи за сливането е експанзията на британския бизнес.
 
„В Европа трябва да сте номер едно във Великобритания, Франция и Германия. Преди сливането ние бяхме номер четири във Великобритания, главно защото нямахме силно жилищно или индустриално направление“, коментира той като добавя, че King Sturge е силна именно в тези сегменти.
 
Наред с това King Sturge има силни позиции в Централна и Източна Европа, където компанията е номер четири, обяснява той. В Югоизточна Европа тя също има по-голямо покритие в сравнение с JLL.
 
 
Вследствие на сделката служителите на компанията са нараснали до 5300 от 3700. Наред с това JLL е придобила и офиси в Словакия, Хърватска и Сърбия, както и някои офиси в югоизточна Англия.
 
По данни на JLL тя е лидер по приходи в континентална Европа, където за миналата година отчита приходи от 630 млн. паунда.
 
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени