Безплатен телефон 0800 900 25

Луксозните жилища в Лондон поскъпнаха през май най-силно от една година

Публикувана на 19.01.2016

01.06.2011

 

Цените на луксозните жилища в централен Лондон нараснаха през май с най-бързия си темп от една година, след като слабостта на паунда привлече повече чуждестранни купувачи към намаляващия брой имоти за продан, съобщават от Knight Frank LLP.
 
Цените на къщите и апартаментите на средна стойност 3,7 млн. паунда (6 млн. долара) са се повишили с 1,4% спрямо предходния месец, сочат данните на базираната в Лондон агенция, цитирани от Bloomberg. Това е седми пореден ръст и идва след увеличението с 1% през април.
 
 
Разходите за покупка на жилище в лондонски квартали като Найтсбридж и Сейнт Джонс Ууд се нараснали с 33% от март 2009 г. насам, надхвърляйки пика от март 2008 г. Броят на имотите за продан е с 5% по-малък в сравнение с година по-рано, докато същевременно потенциалните купувачи, регистрирани в Knight Frank, са нараснали с 10%.
 
„За много купувачи от бързо растящите развиващи се икономики цените на луксозните имоти в централен Лондон са всъщност доста под пика от 2007 г., измерени в тяхна валута“, коментира Камила Дел, управляващ партньор и създател на Black Brick Property Solutions LLP. Нейната базирана в Лондон компания посредничи при покупките на луксозни имоти в Югоизточна Англия.
 
От върха на бума на общия жилищен пазар на Острова през септември 2007 г. насам паундът е поевтинял с 20% спрямо кошница от валути, сочат данни на Английската централна банка.
 
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени