Безплатен телефон 0800 900 25

България, Испания и Турция - най-търсени за покупка на имот от руснаците

Публикувана на 19.01.2016

06.06.2011

 

Недвижимите имоти в България, наред с тези в Испания и Турция, са най-търсени от руснаците, според списание International Residences.
 
Около 50% от хората, анкетирани от руското издание, планират да придобият жилище в една от трите държави през следващите 12 месеца. 40% пък са готови да похарчат от 100 хил. до 250 хил. евро, което като цяло съответства на сумите, отделяни от повечето британци за инвестиция в недвижим имот.
 
Това далеч не е единствената класация, която подрежда България начело в предпочитанията на руските купувачи. От дълго време страната ни оглавява и класацията на руския портал за имоти в чужбина Prian.ru.
 
Въпреки активизирането на руснаците британците запазват челното място в класацията на купувачите на недвижими имоти в чужбина. Независимо, че британската икономика не се подобрява видимо, активността на поданиците на Великобритания на пазара на имоти отвъд границите на родината им продължава да расте. В момента броят на купувачите е почти същият, както в периода преди кризата. По петите им обаче настъпват руснаците и китайците.
 
 
Ситуацията в Кипър е ясен показател, че жителите на Острова отстъпват позициите си на купувачи от други страни. В периода, предшестващ спада на световната икономика, гражданите на Великобритания бяха основните купувачи на недвижими имоти в Кипър.
 
Масовият им отлив, предизвикан от настъпилата рецесия, се отрази изключително негативно на кипърската икономика. Веднага обаче на помощ се притекоха китайците и руснаците. Броят на сделките с тяхно участие през април тази година е нараснал с 19% спрямо същия период на 2010 г.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени