Безплатен телефон 0800 900 25

Имотите продължават да са страхотна инвестиция за американците

Публикувана на 19.01.2016

06.06.2011

 

Седемдесет и пет процента от американците смятат, че "притежаването на жилище е най-добрата дългосрочна инвестиция, която могат да направят, и че рискът от скокове и спадове на пазара на недвижими имоти си заслужава". Това показва ново проучване на Националната асоциация на строителите на жилища в САЩ, цитирано от National Journal.
 
Въпреки затрудненото си положение американците са оптимисти, що се отнася до притежаването на собствено жилище. Близо 81% от собствениците, 76% от притежателите на жилища с ипотеки, 67% от живеещите под наем и 65% от хората, чиито ипотеки надхвърлят цената на имота им в момента, смятат, че собственото жилище е "най-добрата дългосрочна инвестиция".
 
На въпрос дали биха препоръчали закупуването на жилище на приятел или роднина, 80% от общо 2000 участници в анкетата дават положителен отговор. Дори и мнозинството (78%) от собствениците на ипотекирани жилища, чиято стойност в момента е по-ниска от размера на ипотеката, биха препоръчали закупуването на имот.
 
Според изследването 73% от хората, които не притежават жилище, искат рано или късно да се сдобият с такова.
 
Сред другите изводи са, че 58% от американците са против премахването на данъчните облекчения за собствениците на ипотекирани имоти, а 63% са против тяхното намаляване. Нещо повече - 57% от участниците в изследването твърдят, че не са склонни да подкрепят кандидат за Конгреса, който иска да премахне тези облекчения. 
 
Що се отнася до изискването за 20% първоначална вноска при закупуването на жилище, анкетираните са разделени в мнението си: 49% подкрепят предложената мярка, но също толкова са против нея. Собствениците на ипотекирани имоти и наемателите на възраст между 18 и 54 г. са в по-голяма степен негативно настроени: 58% от младите собственици на ипотекирани жилища и 59% от младите наематели са против добавянето на изискване за 20% първоначална вноска.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени