Безплатен телефон 0800 900 25

Имотите се връщат в играта

Публикувана на 19.01.2016

06.06.2011

 

Търсете двустаен апартамент в атрактивен район на столицата и цена между 35 000 и 50 000 евро. Това е най-добрата инвестиция в недвижим имот в момента, твърди Даниела Кметска от компанията "Ера Младост". Става въпрос за жилища от 55-65 кв. м, за които има най-голям наплив от кандидат-наематели. В столицата средните наеми за двустайни жилища се движат между 200 и 300 евро месечно. Ако жилището е в добро състояние, обзаведено и е има удобни транспортни връзки, особено спирка на метрото, отдаването му не би срещнало трудности.
Изборът на ново строителство също е изгодна стъпка, тъй като привлича наематели и същевременно позволява на собственика да прави дългосрочни планове за реализация на имота в бъдеще. Покупката на малки едностайни жилища също е добър вариант за вложение, защото по-малките домове са търсени от студенти, обясни Кметска. Цената на имоти с площ 40-50 квадрата се движи от 20 000 до 35 000 евро. Месечният им наем е средно между 120 и 190 евро. Въпреки сравнително атрактивните цени на луксозните домове инвестицията в тях е рискова заради по-трудното отдаване под наем.
Вложението трябва да е много добре премерено, за да е печелившо, категоричен е и изпълнителният директор на "КредитЦентър" Тихомир Тошев. Не се очаква сериозен ръст на цените на жилищата през следващите няколко години. Затова и в момента на пазара няма много спекуланти, обясни той. В същото време обаче спестяванията на народа постоянно нарастват и вече гонят 29 млрд. лв. Заради падащите лихви повечето собственици на депозити търсят варианти за инвестиции, обясни Тошев. Българите не сме чак толкова желаещи да инвестираме в злато, затова според него лека-полека като най-предпочитана инвестиция ще се върнат жилищата.
 
www.imot.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени