Безплатен телефон 0800 900 25

Не виждат значим ръст в усвояването на логистични площи у нас в близко бъдеще

Публикувана на 19.01.2016

07.06.2011

 

Малко вероятно е българският пазар на логистични и индустриални имоти да отчете значителен ръст в нивата на усвояване на нови площи през следващите тримесечия, сочи нов доклад.
 
Индустриалният пазар у нас бе засегнат в значителна степен от ограниченото потребление и слабия строителен сектор. В резултат на това активността по развитие на нови площи все още намалява.
 
Наемната активност ще бъде движена основно от консолидация на каналите за доставка и изнасянето на дейности към външни доставчици на логистични услуги.
 
Експортните компании в България обикновено се стремят да ограничат логистичните площи, които наемат, се казва в доклада на CB Richard Ellis, Inc (CBRE).
 
В момента свободните площи в София са около 4%.
По данни на компанията средните наемни нива на първокласните логистични площи в столицата към първото тримесечие на 2011 г. са 4 евро на кв. м на месец. Това представлява 11,11% спад на годишна база и понижение от 20% от най-високата точка на нивата за последните три години.
 
От CBRE казват, че икономическият фундамент в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) през последната година се е засилил, което е добра предпоставка за сегмента. Въпреки това перспективите пред него остават несигурни.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени