Безплатен телефон 0800 900 25

Отчитат лек ръст на стойностите на бизнес имотите в Европа

Публикувана на 19.01.2016

08.06.2011

 

Стойностите на бизнес имотите в Европа отчетоха лек ръст през първото тримесечие на годината, като ръстът бе много по-бавен в сравнение с последните три месеца на 2010 г., сочи нов доклад на консултантската компания CB Richard Ellis, Inc (CBRE).
 
Стойностите на имотите отбелязаха повишение от 0,4% между януари у март тази година в сравнение с 1,2% през предходното тримесечие. Забавеният темп е в съответствие с промените в доходността на първокласните имоти на континента през първото тримесечие, която регистрира спадове от 10 или по-малко базисни пункта в сегментите на офис, търговски и индустриални площи, сочи докладът.
 
От CBRE обаче казват, че общата картина говори за стабилност в сектора. Според проучването през последните тримесечия разликата между темповете на промените в данните в паневропейски план и на континентална Европа (която изключва Великобритания) са почти синхронни, със забавянето на ръста на Острова и ускорението на динамиката в останалата част на континента.
 
„Ръстът в стойностите остава положителен, но постепенен, отразявайки липсата на силни движения както при наемите, така и при доходността през това тримесечие“, коментира Ричард Холбъртън, директор "Проучвания" за Европа, Близкия Изток и Африка в CBRE.
 
По думите му струва си да се отбележи, че „съставът“ на ръста се променя. В началото на процеса на възстановяване повишението на стойностите се дължеше основно на Великобритания, като в останалата част на Европа, дори и през третото тримесечие на 2010 г., то все още беше отрицателно.
 
От началото на тази година обаче балансът се променя и разминаването между двата региона се стопява, казва той.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени