Безплатен телефон 0800 900 25

Очакват „френетичен“ сезон за луксозните имоти в Лондон

Публикувана на 19.01.2016

03.06.2011

 

Юни се очаква да бъдат изключително активен по отношение на пазара на луксозни имоти в Лондон, тъй като интересът към продажбите и наемите в най-горния сегмент на пазара на британската столица е огромен от купувачи от Близкия изток, Русия, Франция, Италия и др.
 
Според последния доклад на брокерската компания W A Ellis средната цена на кв. фут на имотите в Найтсбридж, Челси и други луксозни квартали се е повишила с 20% през последните шест месеца.
 
Забелязва се също засилен интерес към имоти, които имат потенциал за доразвитие.
 
Имот, който преди шест месеца би се продал за 1700 паунда на кв. фут (20 660 евро на кв. м) днес е вероятно да струва около 2 хил. паунда на кв. фут. Много предприемачи вече базират изчисленията си на цена от 3 хил. паунда на кв. фут (над 36 хил. евро на кв. м), се казва в доклада.
 
„Пазарът на имоти в централен Лондон замря за малко през април, поради националните празници и кралската сватба, но през май видяхме пазарът да се връща към своята пълна сила“, коментира Ричард Барбър, партньор и директор "Жилищни продажби" в компанията.
 
„Сега имаме двойно повече имоти за продажба в сравнение с април – добре дошъл наплив, тъй като нивото на инвентара беше започнало да се свива.“
 
Той обяснява, че традиционно за този период от годината, на пазара се забелязва повишен брой чуждестранни купувачи, които идват да закупят или да наемат имот в Лондон през май.
 
„Лондонските имоти привличат чуждестранните инвеститори поради продължаващата слабост на паунда, очакванията капиталовият ръст да продължи и вечно повишаващата се доходност от наем“, казва той.
 
Барбър очаква ръстът на цените на имотите в най-горния сегмент в Лондон да продължи и през останалата част от 2011 г.
 
Според публикувани наскоро данни на Knight Frank цените на луксозните жилища в британската столица са се повишили с 33% в периода на кризата.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени