Безплатен телефон 0800 900 25

Allianz също се включи във финансирането на имоти

Публикувана на 19.01.2016

08.06.2011

 

Кулите близнаци във Франкфурт - главен офис на Deutsche Bank. Снимка: Deutsche Bank 
Поредният сигнал за ограниченото финансиране на разположение за пазара на имоти в Европа дойде от германската застрахователна група Allianz, която предостави финансиране за мащабна сделка с имоти в Германия.
 
Allianz Real Estate (Allianz RE), подразделението за имоти на групата, предостави 50% от финансирането за придобиването на главния офис на Deutsche Bank.
 
Allianz е предоставила 300 млн. евро на купувача на имота – фонд мениджъра DWS Investments.
 
DWS, която е част от групата на Deutsche Bank, е платила около 600 млн. евро за покупката, която се състои от двеофис кули, пише PropertyEU.
 
Кредитът от 300 млн. евро е първото финансиране, предоставено по нова програма за кредитиране на пазара на имоти, обявена от Allianz наскоро.
 
Въпреки консервативния подход към кредитирането, което компанията е приела, тя очаква да достигне обем от отпуснати кредити от 1 млрд. евро до края на годината.
 
 
В краяна май Allianz обяви, че смята да стъпи на пазара на кредитиране на недвижими имоти в Германия. Този ход бе отговор на стремежа на акционерите на групата да добавят нов източник на инвестиции към сегашните.
 
Според стратегията на компанията тя ще отпуска финансиране за около 60% от общата сума, необходима за дадена сделка, за срок от 7 до 10 години, а в някои случаи и по-дълго.
 
Компанията цели да финансира инвестиции в първокласни офиси, търговски и логистични имоти с единична цена между 50 и 150 млн. евро, казаха от компанията тогава.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени