Безплатен телефон 0800 900 25

В Милано вдигат най-високата дървена сграда в света

Публикувана на 19.01.2016

08.06.2011

 

В Милано ще бъде изграден 15-етажна дървена сграда със 112 апартамента, най-високата в света, пише в. "Кориере дела сера".
 
Сградата ще бъде на достъпни цени за хора с ниски доходи, като квадратният метър на апартаментите ще струва 800 евро.
 
Необичайният дървен блок ще бъде издигнат в миланския квартал Бикока. Зданието всъщност няма да е изцяло от дърво – първите три етажа ще са от бетон.
 
Проектът за новото здание получи награда на специализиран архитектурен салон в Милано за "народни жилища".
 
Според един от архитектите на проекта, Данте Бенини, крайно време е да спрем да мислим за дървото единствено като материал за хижи и бунгала. То притежава чудесни качества, като добра термична изолация и звукозащитни свойства, тъй като носещите стени ще са с дебелина 50 сантиметра.
 
Дървото ще е покрито със специален незапалим слой. Сградата ще бъде устойчива на земетресения. На покрива й ще бъдат инсталирани слънчеви панели, които ще осигуряват топлата вода. Дъждовната вода ще бъде събирана в специален резервоар. Тя ще бъде използвана за поливането на зелените площи и за почистването на общите части на сградата.
 
Апартаментите ще са с площ от 48 до 100 кв. м и могат да бъдат отдавани под наем за 200 евро на легло. В небостъргача хората няма да живеят изолирано, тъй като са обособени пространства за общо ползване и безжична интернет връзка. На покрива са предвидени зелени площи върху еднометров почвен слой, който ще служи и за изолация. Тук жителите ще могат да бягат за здраве или да тренират в специално изградена фитнес зала.
 
(БТА)
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени