Безплатен телефон 0800 900 25

Инвеститори: Предлагането на офиси клас „А“ в центъра на София остава свито

Публикувана на 19.01.2016

09.06.2011

 

Предлагането на истински офис площи клас „А“ в центъра на София все още е недостатъчно въпреки големия излишък от офиси извън централните градски части.
 
Това е мнението на представители на инвестиционната компания Ерсте Груп Иморент България ЕООД, която днес завърши грубия строеж на своя офис сграда на столичния булевард „Тодор Александров“.
 
Сградата, чийто строеж започна преди година, се планира да бъде завършена до края на годината.
 
Проектът, Todor Alexadrov Offices (TAO), е с обща отдаваема площ от близо 6500 кв. м, разположени на 10 етажа, с партер с търговски и облсужващи площи и с три подземни паркинг нива.
 
Инвестицията в проекта е 13 млн. евро.
 
На въпрос на Investor.bg Мира Карабиберова, мениджър Недвижими имоти в компанията инвеститор, каза, че наемните нива в сградата започват от 12,75 евро на кв. м.
 
Тя каза, че към проекта в момента има заявен интерес от страна на няколко потенциални наематели, с някои от които се водят преговори.
 
По думите на Карл Брюкнер, директор Проектно развитие в Erste Group Immorent AG, компанията ще цели да получи екологичен сертификат BREEAM за сградата.
 
Ерсте Груп Иморент България развива дейност у нас от 2004 г., като наред с развитието на проекти тя предлага и лизинг на движимо и недвижимо имущество.
 
Компанията е 100% дъщерно дружество на Erste Group Immorent AG, като друга компания част от групата – Sparkassen Immobilien AG (S Immo) е основен инвеститор в столичния мол Serdika Center.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени