Безплатен телефон 0800 900 25

Стив Джобс настанява Apple в "космически кораб"

Публикувана на 19.01.2016

09.06.2011

 

Стив Джобс по време на представянето на облачната си услуга. 
Тежка програма имаше създателят и главен изпълнителен директор на Apple - Стив Джобс, в началото на седмицата. Преди да се появи за кратко на конференцията WWDC, на която лично анонсира облачната услуга на компанията си, Джобс е имал не по-малко важна среща с управата на Купертино - градът в Калифорния, в който се намира централата на компанията.
 
Целта на срещата е била представяне на плановете на Apple за изграждане на нова офис сграда, която да приюти 13 хил. служители, пишат технологичните блогове macwelt.de и basicthinking.de.
 
Новият дом на Apple ще бъде кръгла конструкция, която Джобс описва като "най-добрата офис сграда в света". Тя ще е разположена на терена на бившето компютърно подразделение на HP, който вече е собственост на Apple и в момента е покрит основно с места за паркинг. Според блогърите сградата ще прилича на космически кораб.
 
Архитектите на Apple планират сградата да бъде на 4 етажа, които, съвсем по мотото на концерна “Think Different”, няма да имат нито една права стена. Според Джобс и нормално изглеждаща офис сграда ще изпълнява същите функции, но с времето ще изглежда все по-скучна.
 
Сградата ще е изградена с модерни методи, ще има много извити стъклени плоскости и ще е снабдена с куп интересни технологии - сама ще осигурява енергията за работа чрез генератор, използващ природен газ и други природни източници, и като цяло няма да бъде по никакъв начин в тежест на Купертино.
 
Общинарите са поискали от Apple да осигури безплатна WLAN мрежа за града, каквато в изградил Google за Маунтин Вю. Според Джобс обаче данъците, които Apple плаща на общината, са много по-ценни от безплатна интернет мрежа. Ако общината се лиши от тях, концернът щял да осигури подобна мрежа.
 
Apple възнамерява да увеличи зелените площи от сегашните 20% на 80%, и ще възвърне естествените растителни видове за района и почти удвои броя на дърветата.
 
Очакванията са строежът да започне през 2012 г. и да е завършен през 2015 г.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени