Безплатен телефон 0800 900 25

КРАЙНИЯТ СРОК ЗА ЛИХТЕНЩАЙНСКИТЕ БАНКИ - УДЪЛЖЕН

Публикувана на 19.01.2016

09.06.2011

 

Accountancy Age:  Крайният срок на лихтенщайнските банки, даден да разследват своите английски клиенти почти сигурно ще бъде отложен поне след октоври , споделиха консултанти. 
 
 По силата на споразумението за разкриване на информация, лихтенщайнските банки трябва да се свържат със своите клиенти , за да разберат дали те имат постоянен адрес във Великобритания до октомври тази година. Техните клиенти трябва или да декларират доходите си по британското данъчно законодателство или трябва да се присъединят към LDF (Liechtenstein Disclosure Facility), който предлага ниски наказания и освобождаване от съдебно разследване заради укрити данъчни задължения - в рамките на 18 месеца от началния контакт.
 
Ако не успеят да се справят с това, банките трябва да откажат да поддържат услугите към въпросните клиенти,съгласно условията на споразумението.
 
Въпреки това, Джон Касиди,партньор данъчни разследвания в PKF, каза ,че банките все още не са започнали просеца заради  несигурност в широко дискутираната сделка с Швейцария, която скоро ще бъде обявена.
 
Въпреки че швейцарските консултанти съветват клиентите да използват споразумението LDF, лихтенщайнските банки са притеснени заради значителният риск от преместване на британските спестявания в Швейцария.
 
http://www.vedomost.info
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени