Безплатен телефон 0800 900 25

Британците не искат да купуват имоти

Публикувана на 19.01.2016

09.06.2011

 

Инвестицията в недвижими имот вече не е привлекателна за британците. Това е изводът от изследване проведено от ипотечната банка Halifax. Няколко десетилетия жителите на Острова бяха най-активните купувачи на имоти зад граница. С течение на времето тази тенденция се променя.
Основната причина е липсата на средства. Дори в собствената си страна те предпочитат да наемат апартаменти и къщи, вместо да ги купуват, което съществено ще промени пазара на недвижими имоти във Великобритания. Половината от анкетираните на възраст между 20 и 45 години, смятат че подобно на много европейски държави, наемането на имот ще се превърне в норма.
Висок процент от потенциалните купувачи не кандидатстват за кредит, тъй като се страхуват, че няма да им бъде отпуснат такъв. Анализаторите на Halifax считат, че сегашните тенденции на пазара могат да имат дълбоки социално-икономически последствия и броят на тези, които могат да си позволят собствен дом ще продължи да намалява. Това ще доведе до спад в строителство, забавяне развитието на този отрасъл от икономиката.
 
www.imot.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени