Безплатен телефон 0800 900 25

„Зелените“ сгради може да са ключът за излизане от строителната криза в САЩ

Публикувана на 20.01.2016

13.06.2011

 

Строителството на "зелени" сгради дава надежди на сектора в САЩ, който през изминалите години се бори със слаби продажби, довели изграждането на нови жилища до практически застой, пише HousingWire.
 
Фирмите, заложили на екологичното строителство, дори бележат лек ръст напоследък, според участниците във форум, организиран от Standard & Poor's в Ню Йорк през миналата седмица.
 
Собствениците на жилища са привлечени от идеята за "зелени" домове. Според тях подобни проекти имат най-голям потенциал за поскъпване. Ремонтните дейности, целящи да превърнат съществуващи жилища в екологично чисти обекти, също се увеличават отчасти поради данъчните кредити, предлагани на собствениците за подобрения на енергийната ефективност.
 
За 2010 г. "зелените" проекти представляват една трета от общото строителство на търговски обекти в САЩ. При жилищното строителство този дял е 16%.
 
Според Джеф Мезгър, президент и главен изпълнителен директор на KB Home, едно от предизвикателствата за популяризирането на този вид строителство е въвеждането на повече "зелени" продукти на стартиращите пазари, които няма да повишат разходите.
 
Освен това някои потребители все още не са убедени в ползите от зеленото строителство - липсва информация за възможностите за пестене на енергия, както и квалифицирани специалисти, които да извършат подобренията.
 
www.investor.bg 
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени