Безплатен телефон 0800 900 25

Savills: На британския дългов пазар за имоти има „скрити скъпоценни камъни“

Публикувана на 20.01.2016

14.06.2011

 

Кредиторите имат възможност да открият „скрити скъпоценни камъни“ на британския дългов пазар на второстепенни имоти, сочи доклад на консултантската компания Savills.
 
Второстепенните и треторазрядните имоти представляват около 75%, или над 250 млрд. паунда от общия дългов пазар за бизнес имоти на Острова, чиято стойност е близо 350 млрд. паунда.
 
От компанията коментират, че се е оформил двупластов пазар, който се движи с различни скорости, като кредиторите, които имат възможност да отпускат финансиране, могат да открият изгодни възможности в някои сегменти. В резултат на това през 2011 и 2012 г. пазарът на второстепенни имоти ще предоставя възможност за множество сделки.
 
Според компанията въпреки че на дълговия пазар в сектора на имоти все още има редица проблеми, банките вече са имали възможност да оценят ситуацията и да предприемат рационален подход към намиране на решение.
 
Кредиторите се очаква да запазят съотношението между кредита и стойността на финансирания имот в границите около 60-65%, тъй като те все още са предпазливи, а разпоредбите Базел III изискват по-високи капиталови резерви. Това ще ускори процеса от дялово финансиране от страна на британски институции, държавни и опортюнистични фондове и др.
 
“Наличността на дълг продължава да бъде проблем за този пазар и забелязваме обрат в посока към историческия модел от 50-те, 60-те и 70-те г., при който се изисква по-високо капиталово участие”, коментира Уилиям Нюсън, директор "Оценки на имоти" в Savills.
 
Въпреки това той обяснява, че пазарът е наводнен от различни нови форми на финансиране, като дялово и мецанин финансиране, което има за цел да запълни празнината между дълговото и дяловото кредитиране.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени