Безплатен телефон 0800 900 25

Общината заделя 400 хил. лв. за бутането на 34 опасни сгради в София

Публикувана на 20.01.2016

15.06.2011

 

34 от най-опасните сгради в София ще бъдат съборени до дни. Става дума за рушащи се постройки, които районните администрации са определили като най-рискови, съобщава Dnes.bg, позовавайки се на “24 часа.
 
“Вече имаме избрани изпълнители. Събарянето трябва да започне до десетина дни и ще струва 400 000 лева. Някои от сградите са частна собственост и общината ще си търси парите, които ще даде, за да ги събори, по съдебен ред”, е посочил Влади Калинов, ръководител на общинската дирекция по контрол на строителството.
 
Собствениците на фаталната кооперация на ул. “Неофит Рилски” 41, където преди месец нелепо загина 25-годишен чех, след като се откърти парапетът на един от балконите, са декларирали пред общината, че до месец всички парапети ще бъдат ремонтирани.
 
След трагичния инцидент назначената от кмета на София Йорданка Фандъкова проверка установи, че всички парапети в сградата и тези на съседната кооперация са опасни и се клатят.
 
Тогава общината даде две седмици срок на собствениците да ги ремонтират.
 
“Собствениците на жилища в двете сгради са сключили договор с фирма, която ще ремонтира балконите. Дотогава сме издали предписание терасите да не се ползват”, обясни Калинов.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени