Безплатен телефон 0800 900 25

Все повече кредити за имоти на Острова са в реанимация

Публикувана на 20.01.2016

20.06.2011

 

Все повече кредити, отпуснати за сектора на имоти във Великобритания, се намират в реанимацията, коментират експерти по време на проведения наскоро инвестиционен форум.
 
Такива са около 43% от кредитите на Lloyds Banking Group (LBG) и Royal Bank of Scotland (RBS).
 
По думите на Уилиям Тейлър, директор на базираната в Лондон консултантска компания Kingfisher Property Finance, Lloyds има 450 служители, които се грижат в „интензивното отделение“ за нейните кредити към пазара на имоти.
 
От кредитите на банката на обща стойност 56 млрд. паунда, около 17,6 млрд. паунда може да бъдат смятани за заеми, нуждаещи се от интензивни грижи, смята той.
 
„Досега те генерираха 4 млрд. паунда кеш, но трябва да се отбележи, че 450 служители са приблизително толкова, колкото някои компании от FTSE 100 имат“.
 
Според Kingfisher Property от експозицията на RBS на обща стойност 38 млрд. паунда, около 14 млрд. паунда се управляват от нейния отдел за преструктуриране.
 
„Това означава, че 43% от кредитите за имоти на LBG и RBS са в интензивно лечение“, коментира той.
 
По думите му кредиторите, които все още отпускат финансиране, избират внимателно опитни кредитополучатели със сигурни наематели.
 
Според него кредиторите смятат, че на пазара се очакват още спадове, като очакваните регулаторни промени вероятно ще ограничат още повече капацитет за кредитиране за пазара на имоти.
 
„Очевидно това е все още трудна среда за кредитиране, както за кредиторите, така и за кредитополучателите и за съжаление се боя, че ще са необходими няколко години преди да видим много по-голямо ниво на ликвидност отново на пазара“, коментира Култар Кангура, партньор в юридическата кантора Pinsent Masons.
 
По мнението на някои специалисти до 5 години ще бъдат необходими да бъдат решени проблемите с британското кредитно наследство.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени