Безплатен телефон 0800 900 25

Фондовете за имоти в Европа с най-силен ръст в капиталовите стойности от 2007

Публикувана на 20.01.2016

20.06.2011

 

Непубличните фондове за имоти в Континентална Европа отчетоха най-силния тримесечен ръст в капиталовите стойности на имотите от 2007 г. насам, сочи доклад.
 
Водещи в това отношение са фондовете в Германия и Франция, като за ръста на континента положителен ефект е изиграло възстановяването на европейската икономика, се казва в проучване на Европейската асоциация на инвеститорите в непублични фондове за имоти (INREV).
 
Капиталовият ръст през първото тримесечие бе 1% в сравнение с негативна или почти непроменена стойност през последните три години.
 
Общата възвръщаемост (включваща както капиталовия ръст, така и приходите от наеми) за тримесечието бе 1,6%, непроменена от последното тримесечие на 2010 г.
 
„Възстановяването на капиталовите стойности в континентална Европа е отражение на възстановяването в общата икономика на много от тези пазари“, коментира Каспър Хесп, главен мениджър Проучвания в INREV.
 
„Нашият тримесечен индекс подсказва за някои окуражителни данни за инвеститорите, но е прекалено рано това да бъде потвърдено като възходящ тренд за останалата част от 2011 г.“, смята той.
 
От INREV отбелязват също така, че фондовете са благоприятно повлияни от завръщането на кредиторите на пазара. Фондове с нива на ливъридж от над 60% отчетоха възвръщаемост от 2%, докато при тези с ливъридж от до 40% - показателят бе 1,5%.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени