Безплатен телефон 0800 900 25

Европейските инвеститори в имоти настъпват все по-силно в Азия

Публикувана на 20.01.2016

22.06.2011

 

Европейските инвеститори в недвижими имоти вероятно ще заделят по-голяма част от капиталите си за купуване на азиатски бизнес имоти през идните години. Това е мнението на Стефен Волф, директор Инвестиционен мениджмънт на консултантската компания Savills за Азия и Тохоокеанския регион, цитирано от Ройтерс.
 
През следващите три до пет години тази тенденция ще се увеличи значително, казва той.
 
"През последните 12-15 месеца фокусът се измести значително. Много повече хора са готови да търсят (възможности) в Азия - от Северна Азия до Австралия, включително Индия", допълва той. 
 
Основната роля на Волф в момента е да помага на европейски институционални клиенти да инвестират и управляват имотите си в Азия, пише изданието.
 
Също така през следващите две-три години Savills смята да създаде собствен фонд за инвестиции в региона.
Редица компании от бранша като Jones Lang LaSalle (JLL) и CB Richard Ellis (CBRE) напоследък диверсифицират дейностите си с управление на инвестиционни фондове, за си осигурят по-стабилни приходи и да намалят зависимостта си от сделки, които носят по-волатилни приходи.
 
Инвестиционното поделение на JLL, LaSalle Investment Management, вече е голям играч в браншa с активи под управление в световен мащаб на стойност 43 млрд. долара.
 
Новите пазари в Азия се очаква да са водеща сила в световното възстановяване на пазара на бизнес имоти поради силния икономически растеж и нарастващите цени, които привличат инвеститорите.
 
Според Волф европейските инвестиции в азиатски недвижими имоти вероятно  ще се повишат бързо като новите играчи опознават пазара все по-добре.
 
Той допълва, че Savills препоръчва инвестиции в офиси в Хонконг и Сингапур, където, въпреки досегашните скокове, наемите вероятно ще продължат да се покачват през следващите няколко години, предвид силния икономически растеж и търсене.
 
По-опитните инвеститори в азиатски имоти, които имат желание да поемат по-голям риск, трябва да погледнат отвъд двата основни финансови центъра в Азия към пазари, които предлагат по-голяма възвръщаемост, макар и при по-висок риск.
 
"Ако успеете да свикнете с Китай, то тогава бизнес имотите в Шанхай и Пекин са нещо, което дългосрочните инвеститори не бива да избягват," съветва експертът. 
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени