Безплатен телефон 0800 900 25

Раздвижване на пазара на имоти в Европа повиши заплащането на директорите в сектора

Публикувана на 20.01.2016

27.06.2011

 

Ръстът в инвестиционната активност на пазара на недвижими имоти в Европа през последната година доведе до инфлационни повишения в заплащането на висшите мениджъри със солиден опит в сключването на сделки. Това сочи информация на базираната в Лондон компания за подбор на висш управленски персонал в сектора Bohill Partners.
 
„Конкуренцията за най-добрите таланти се нажежава, което води до неизбежна инфлация в заплатите, особено в сектора на дялови инвестиции в имоти“, кава Емили Бохил, управляващ партньор в компанията.
 
„Забелязваме също и все по-голяма промяна на позиции, тъй като самоуверените и способни управляващи директори... търсят подходящата платформа за следващия пазарен цикъл.“
 
Положението обаче не е подобно при всички професии. Докато от една страна управляващите и директори в областта на дяловите инвестиции отчитат повишения в заплащането, ръстовете в заплатите при вицепрезидентите тази година са по-умерени. Също така малко натиск в посока нагоре се наблюдава в заплащането на партньорите или анализаторите.
 
Проучването също така посочва задълбочаване в разграничението между различните структурата на заплащането в различните сегменти на пазара.
 
Бонусите в инвестиционните фондове, собственост на инвестиционните банки, бяха значително понижени през последните няколко години, а заплатите бяха повишени на всички нива. От друга страна заплатите в независимите инвестиционни фондове са значително по-ниски, а разликата се компенсира с бонуси, партньорски статут и дивиденти.
 
„Ясно е, че виждаме ръст в активността на европейския инвестиционен пазар, което се отразява и в нивото на компенсация и склонността на хората да търсят нови позиции“, коментира Бохил.
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени