Безплатен телефон 0800 900 25

Имотите все още доминират „алтернативния клас“ инвестиционни активи

Публикувана на 20.01.2016

28.06.2011

 

Имотите продължават да доминират „алтернативния клас“ инвестиционни активи, като представляват около две трети от общите вложения на инвеститорите, сочи нов доклад.
 
През 2009 и 2010 г. имотите успяха да запазят позиции в инвестиционните портфейли, се казва в проучването на компанията за инвестиционен мениджмънт Invesco.
 
От своя страна активите с фиксиран доход са увеличили своя дял в институционалните портфейли, най-вече за сметка на ценните книжа.
 
Европейските институционални инвеститори отново се обръщат към алтернативните активи, чийто дял заема 11,5% от общите вложения в портфейлите на анкетираните инвеститори, коментира Саймън Редман, директор в Invesco Real Estate.
 
По думите му инвестициите в имоти, като дял от общия обем, са надминали нивата от 2007 г., когато те представляваха 10% от общите.
 
Както и през предходните две години имотите представляват „лъвския пай“ от общите инвестиции.
 
Инвестициите в имоти сега са най-популярни сред инвеститорите от Белгия, Холандия и Люксембург, които изместват Швейцария като най-популярна дестинация. Швейцария заема втора позиция, следвана от Великобритания и Ирландия.
 
Наред с това по-малките инвеститори вече демонстрират по-голямо доверие в имотите като инвестиционен актив.
 
„Около 26% от инвеститорите се очаква да повишат инвестициите си в имоти, като едва 7% планират да намалят този компонент в своите портфейли с множество активи“, добавя той.
 
„Наистина имотите в момента са на своето най-високо ниво за последните три години и остават фундаментът на алтернативните инвестиции.“
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени