Безплатен телефон 0800 900 25

Цените на жилищата в Португалия падат

Публикувана на 20.01.2016

28.06.2011

 

Цените жилищата в Португалия са отбелязали спад през май, сочат нови статистически данни, цитирани от изданието Realty&Investments. Последното изследване на пазара на жилища в страната, изготвено от Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) и Confidencial Imobiliario, показва, че темпът на понижение на цените се е ускорил през май спрямо предходните месеци, основно поради по-слабото търсене. 
 
Пониженията са особено осезаеми в райони като Порто и Лисабон, въпреки че в Алгарве се наблюдава забавяне на темпа на спад на стойностите на имотите.
 
"Въпреки че ситуацията в национален мащаб изглежда доста мрачна, резултатите от изследването очертават някои обещаващи регионални тенденции през май. Както новите запитвания, така и договорените продажби в Порто и Алгарве бележат по-слаб темп на понижение спрямо април," обяснява старши икономистът от RICS Джош Милър.
 
В доклада си за април Милър отбеляза, че сред факторите, характеризиращи португалския имотен пазар, са по-слабата активност, по-ниските цени и спадът в доверието, наред с високите нива на безработицата и нарастващата инфлация.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени