Безплатен телефон 0800 900 25

Цените на жилищата в САЩ се понижиха с 4% през април

Публикувана на 20.01.2016

29.06.2011

 

В края на април цените на недвижимите имоти в 20 основни американски мегаполиса се понижиха с 4% на годишна база, отбелязвайки най-значимия спад от 17 месеца, съобщава Bloomberg.
 
Данните илюстрират, че състоянието на пазара на недвижими имоти в САЩ остава пречка пред възстановяването на американската икономика.
 
За 12-те месеца от април 2010 г. индексът S&P/Case-Shiller за цените на недвижимите имоти в основните щатски градове се е понижил с 4% - най-значимият месечен спад на годишна база от ноември 2009 г. Спрямо предходния месец цените на жилищата през април са паднали с 0,1% на сезонно претеглена база – най-малкият спад от юли 2010 г.
 
Лавина от просрочени ипотеки и намаляващите продажби повишава риска, че цените ще продължат да се понижават, което допълнително ще обезкуражи строителните компании и ще отложи новите проекти
 
Спадът на цените на недвижимите имоти и безработицата, която остава около 9%, се отразяват негативно на доверието на потребителите и потреблението, което поддържа 70% от американската икономика.
 
„Цените на жилищата все още се понижават, но спадът вече не е драматичен“, казва Харм Бамдхолц, главен икономист на Unicredit Group в Ню Йорк. „Въпреки че месечната промяна показва, че „цените като цяло са достигнали дъното, все още сме далеч от чувствително повишение“.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени