Безплатен телефон 0800 900 25

Италия запорира имущество на мафията за 100 млн. евро

Публикувана на 20.01.2016

30.06.2011

 

Италианското правосъдие постави под запор имущество на стойност около 100 млн. евро на Камората - мафията, която действа в Неапол и околностите му, предаде Франс прес.
 
Поставянето под запор е извършено в рамките на разследване срещу Камората, в което бяха замесени имената на висш полицейски чиновник и на футболист.
 
Виторио Пизани, шефът на бригадата за спешна намеса към полицията на Неапол, е заподозрян, че е предавал поверителна информация за разследването срещу предприемач, свързан с Камората. С това му е позволил да избегне конфискация на имуществото и да насочи разследването в друга посока.
 
Разследването и запорът на имуществото засягат главно мафиотския клан Ло Русо, част от Камората. От запорираните 100 млн. евро най-малко 30 млн. са внесени по 150 банкови сметки.
 
Сред блокираните имоти са 17 ресторанта, барове и пицарии. Една от пицариите е собственост на известната фирма "Реджина Маргерита", в която е акционер Фабио Канаваро, защитник в италианския национален отбор и световен шампион от 2006 г. Самият Канаваро обаче не е пряко замесен в разследването, водено заради пране на пари, изнудване и данъчни измами.
 
(БТА)
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени