Безплатен телефон 0800 900 25

Ръстът на цените на жилищата в големите градове в Китай се забавя

Публикувана на 20.01.2016

01.07.2011

 

Ръстът на цените на жилищата в осем от 10-те най-големи града в Китай се е забавил през юни, след като правителството увеличи усилията си да ограничи риска от формиране на балон на пазара, сочат данни на компанията SouFun Holdings Ltd., цитирани от Bloomberg.
 
Цените на жилищата в градове като Пекин и Шанхай или са намалили темпото си на растеж, или са се понижили спрямо май. Единствено в Ханджоу и Тиендзин се наблюдава увеличение след спада, отбелязан през май, показват данните на компанията, която притежава най-големия уебсайт за недвижими имоти в Китай.
 
В национален мащаб темпото на растеж на цените в сектора се е забавило до 0,4% през юни спрямо 0,5% през май, който беше десетият пореден месец на повишение. В 75 от 100-те града, включени в изследването, цените са по-високи.
 
"Растежът на цените в големите градове се забавя, но за корекция в национален мащаб е нужно време", твърди Питър Бай Хунуей, анализатор в China International Capital Corp. "Ситуацията с недостига на жилища постепенно се подобрява", допълва той.
 
Като цяло цените на жилищата в Китай са нараснали с 5,2% миналия месец спрямо същия период на миналата година, показват изчисленията на SouFun.
 
Средната цена на жилищата в страната се е повишила до 8856 юана (1370 долара) за квадратен метър.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени